RELACIONS INSTITUCIONALS

Manifest dels sectors comerç i restauració de Catalunya
Les 10 peticions del sector comerç i restauració per salvar 120.000 llocs de treball

 

El 13 de gener els sectors comerç i restauració es van tornar a concentrar davant del Palau de la Generalitat per llegir un manifest a la Generalitat amb les peticions del sector comerç i restauració en el que es reclamava un “Pla econòmic de xoc urgent” per evitar la destrucció de llocs de treball i demanen no ser discriminats respecte d’altres àrees amb més interacció social.
Els sectors comerç i restauració de Catalunya mostren la seva preocupació davant la manca de planificació i previsió, i clamen al Govern una gestió de la pandèmia que protegeixi salut i economia.

Les darreres restriccions sobre el comerç i la restauració estan causant greus problemes de viabilitat en les empreses i el sector demana un Pla Econòmic de Xoc urgent amb peticions concretes per poder compensar part de l’aturada intermitent i constant de l’activitat empresarial.

  1. Acabar amb la discriminació dels establiments ubicats als centres comercials i  reobrir les botigues que s’ubiquen en aquests espais.
  2. Reobertura de l’activitat comercial els caps de setmana.
  3. Supressió de la limitació de 400 m2 de superfície.  
  4. Restitució total de la restauració sense limitacions horàries.
  5. Condonació de part dels crèdits ICO concedits, com a compensació de les pèrdues ocasionades per les constants restriccions de l’activitat sofertes durant el 2020 i 2021.
  6. Subvencions directes a fons perdut com a compensació de la pèrdua d’activitat similars a les que s’estan duent a terme en altres països de la UE.   
  7. Ampliació dels ERTOs fins a final de 2021 i aplicació de mesures de reequilibri de llocs de treball que permetin evitar el tancament de les empreses. 
  8. Supressió dels impostos i de les taxes durant els períodes de tancament i reducció de l’activitat.
  9. Destinar recursos a un major control de les interaccions socials: fer tests d’antígens a la població, comptar amb més rastrejadors per evitar celebracions privades i més control en el transport públic i carrer, per minimitzar l’índex de contagis ara i en els pròxims mesos.
  10. Demanem consens i col·laboració amb el sector a l’hora de decidir sobre les restriccions que afecten directament l’activitat econòmica; això permetria garantir un equilibri entre salut pública i econòmica en temps de pandèmia i evitar la destrucció massiva d’empreses i llocs de treball.

El sector empresarial vol mostrar la seva preocupació i indignació davant la manca de planificació i previsió d’aquesta tercera onada pandèmica per part del Govern, qui no ha ampliat el personal sanitari com tampoc ha proveït als hospitals de més UCI disponibles per fer-la front, i exigeix una gestió de la situació que no discrimini es sectors, que sigui coherent i tingui en compte tots aquells àmbits en què es produeix interacció social, com el transport públic o les celebracions privades.

El sector econòmic i les associacions de comerciants demanen a la Generalitat que tingui en compte la importància de garantir la viabilitat del sector per a mantenir 120.000 llocs de treball dels quals en depenen milers de famílies, i que ara mateix pengen d’un fil degut a les restriccions.

Entitats signants:
ABCcat Agrupament de Botiguers de Catalunya
Aces
Amicca
Anceco
Asociación Española de Centros y Parques Comerciales (AECC)
Barcelona Comerç
Barcelona Oberta
Cecot Comerç
Cedac
Comerciants Centres Comercials
Comertia
Consell de Gremis
Eurelia
Foment Comerç
Gremi de Restauració de Barcelona
Gremi Hábitat
Pimec Comerç
Retailcat      

COMERTIA
Av. Diagonal, 452, 7 P
Edifici Cambra
08006 Barcelona
T. 934180433
www.comertia.net

GLOBAL PARTNER

  

Segueix-nos