Un 84% de les empreses de Comertia ha incrementat vendes a l’abril respecte del mateix mes de 2022.
Les categories d’activitat que s’han comportat millor aquest mes d’abril amb Setmana Santa i la diada de Sant Jordi han estat Oci i cultura (20,9%), Complements de la persona (15,5%), Alimentació bàsica (9,3%) i Restauració (7,1%).
Els empresaris de Comertia assenyalen com els cinc aspectes prioritaris que ha de tenir en compte el nou govern municipal: Neteja i civisme (78%), Seguretat (73%), Mobilitat (51%), Turisme (49%) i Marca Barcelona (43%).
Gràfic comparatiu de vendes abril 2023 versus mateix mes any anterior 2022
Barcelona, a 4 de maig de 2023. – El comportament del consumidor durant aquest mes d’abril s’ha vist condicionat per la Setmana Santa i la diada de Sant Jordi. Per una banda, les vendes interanuals han estat un 8,2% per sobre del mateix mes d’abril de l’any anterior, un resultat més moderat que en mesos anteriors; de l’altra, les vendes aquest mes s’han desplaçat cap a sectors d’activitat com l’Oci i Cultura (20,9%) i Complements de la persona (15,5%), possiblement motivades per l’efecte de la festivitat catalana.
El 84% de les empreses de Comertia ha incrementat la seva facturació a l’abril, en relació amb el mateix mes de l’any anterior i un 16% les ha disminuït.
Segons les dades recollides per l’Indicador Retail Comertia, aquest mes d’abril el volum d’unitats venudes ha crescut un 3,5% respecte del mateix mes de l’any anterior, assenyalant una normalització de la demanda, comparada amb els mesos anteriors. Pel que fa al mes de maig, la previsió és augmentar un 8,1% les vendes.
De cara a les pròximes eleccions de Barcelona, els empresaris de Comertia han assenyalat els cinc temes prioritaris que ha de tenir en compte el nou govern: Neteja i civisme (78%), Seguretat (73%), Mobilitat (51%), Turisme (49%) i Marca Barcelona (43%).
Pel que fa a l’ocupació, el 77% de les empreses ha mantingut plantilla aquest mes d’abril, el 17% l’ha incrementat i el 6% l’ha disminuït. La previsió de cara al mes de maig és que el 22% de les empreses faci noves contractacions, un 73% mantingui l’ocupació i un 5% més la redueixi.
L’Indicador Retail Comertia ha obtingut creixements en totes les categories d’activitat aquest mes d’abril, amb creixements destacats en els sectors d’Oci i cultura (20,9%) i Complements de la persona (15,5%). També han estat importants els creixements en Alimentació bàsica (9,3%) i Restauració (7,1%). La resta de sectors han crescut tot i que per sota del 5%.
La mitja de creixement de la venda online ha estat de 5,6% a l’abril, respecte del mateix mes de 2022
La mitja de creixement de les vendes online ha augmentat un 5,6% aquest mes d’abril, principalment per un repunt de vendes del sector Moda (20,4%), Alimentació bàsica (9,4%) i Complements de la persona (3,3%). La resta de sectors han tingut decreixements de venda aquest mes d’abril.
Pel que fa al pes de la venda online respecte del total per sectors, la categoria que més demanda en línia ha generat ha estat l’Alimentació no bàsica (11,1%), seguit de Moda (8,7%), Oci-cultura (7,8%), Altres (5,6%), Restauració (3,8%), Complements de la persona (3,4%), Equipament de la llar (2,5%) i finalment Alimentació bàsica (2,1%).
Aquest mes d’abril les empreses de Comertia han obert 4 nous punts de venda i han tancat 4 més.
Per últim, és de destacar també la tendència paral·lela de l’indicador de retail Comertia amb les dades de l’INE i de l’IDESCAT, especialment en els últims sis mesos.
Més sobre l’indicador
L’Indicador de Retail Comertia és un informe mensual real que serveix com a diagnòstic a curt, mitjà i llarg termini, sobre la realitat del sector en aquells aspectes clau per a la mostra d’empreses representada: ocupació, nombre d’establiments i vendes, totals i per sectors d’activitat.
Metodologia: Enquesta online als empresaris de Comertia, de l’1 al 4 de maig de 2023.
Inici de l’indicador de Retail Comertia: octubre 2010. Més informació: www.comertia.net.